Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

AKÇAY'IN MÜZİKLİ MASAL TRENİ”

AKÇAY

Edremit'in Akçay Beldesinde ‘Akçayray' olarak adlandırılan Müzikli Masal Treni” Türkiye'de ilk özel tasarım olup, projenin yaratıcısı işletme sahibi Yavuz Sever'in, hem benzinli hem de elektrikli çalışabildiğini ve ileriki yıllarda sistemi daha da g

Edremit'in Akçay Beldesinde ‘Akçayray' olarak adlandırılan Müzikli Masal Treni” Türkiye'de ilk özel tasarım olup, projenin yaratıcısı işletme sahibi Yavuz Sever'in, hem benzinli hem de elektrikli çalışabildiğini ve ileriki yıllarda sistemi daha da geliştireceğini söyledi.
Tüm yaz sezonu içerisinde Akçay'ın Cumhuriyet Meydanında (Barbaros Meydanı) çocukların masalsı hayallerini gerçekleştiren ve Akçay'ı huzur içerisinde gezdiren Müzikli Masal Treni” çocukların ve ailelerin büyük ilgisini çekiyor. Çocuklar yanı sıra ailelerinde vagonlara binerek beldede seyahat ettiği Müzikli Masal Treni” ile Akçay Beldesi seyahati sadece 3 TL olup fakir ve fukara aile çocuklarını ücretsiz gezdirilebiliyor.
Kiminin parası, kiminin duası” anlayışı ile işletmeyi çalıştıran projenin mucidi ve sahibi Yavuz Sever, Akçay'da geçtiğimiz yaz sezonunun çok kalabalık olduğunu ancak ekonomik olarak çok sönük geçtiğini fakat bu sezonun çok daha güzel beklentiler içerisinde olduğunu vurguladı.
Ailelerinde seyahat etmek amacı ile bindiği Müzikli Masal Treni”nin özel yaş günlerinde, sünnet törenleri ile okulların özel günlerinde farklı yerlerde de çalışabileceğinin bilgisini veren Yavuz Sever, bu yıl 3 vagon ile Akçay Cumhuriyet Meydanında çalışacağını söyledi.
Tüm çocukların ve ailelerin ‘Müzikli Masal Treni' ile mutlu seyahat etmelerini bekliyorum” diyen Sever, ileriki yıllarda daha da sistemi geliştirip körfezde oluşturulan örnek bir parkur projesi ile mahalleler arası gezi turları düzenlemeyi hedeflediğini açıkladı.           Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli